2024-02-29 |
...

2024. február 29-én tartották a teológiai szakra jelentkező kárpátaljai diákok meghallgatását a KRE püspöki hivatalában.

A 4 jelentkező közül hárman lelkészek szeretnének lenni, egy diák pedig vallástanár szakra jelentkezett:

 

Gábor Fanni- Mezőgecsében él, vallástanár szeretne lenni és a Sárospataki Református Hittudományi Egyetemre jelentkezett. Elmondása szerint: nem mindegy az, hogy hiszünk vagy az Úr útján járunk, én az ő útján járok és szeretnék eszköz lenni, hogy minél több embert az Ő útjára irányítsak és ne csak higgyenek, hanem meg is üdvözüljenek.

 

Fancsiki Emilia- Nevetlenfaluból származik és már 5 éve folyamatos kapja az elhívást az Úrtól arra, hogy lelkész legyen.  A Debreceni Református Hittudományi Egyetemre jelentkezik teológus-lelkész szakra.

 

Vári Vivien – Mezőváriban él és lelkész szeretne lenni. A Sárospataki Református Hittudományi Egyetemre jelentkezett. Mindig közel érezte magát Istenhez, de nagyon szeretne másokat is megszólítani, szolgálni és életét Istennek ajánlani.

 

Petrusinec Sámuel- Tiszaújlakról érkezett a meghallgatásra, lelkész szeretne lenni és a Sárospataki Református Hittudományi Egyetemen szeretne tanulni. Kicsi kora óta szolgál, a lelkészi hivatásra tavaly kapott elhívást.

 

A riporter: Bekfi Mária 




Alt
Alt
Alt
KREWEB
Alt
Alt
Alt
Alt